И в България има хора с пари. Те могат да

...
 И в България има хора с пари. Те могат да
Коментари Харесай

Богатите родители не са достатъчно условие, за да учиш в най-скъпото училище в света

  И в България има хора с пари. Те могат да си разрешат това, за което ще стане дума по-късно. Проблемът къде да учи детето, в един миг изниква пред всеки. Богатите няма какво толкоз да умуват. Вижте защо иде тирада.

 Обучението в най-скъпото учебно заведение в света – швейцарският Institut Le Rosey, коства 107 000 евро годишно (два пъти по-скъпо, в сравнение с съперниците в Итън и Хароу). Сред учениците са деца на шейхове, крале, рок звезди и холивудски звезди. През 2015 година заведението става на 135 година

 На територията на учебното заведение – на брега на Женевското езеро в кантона Во, има феодален палат от ХIV век - Château du Rosey. Учебното заведение е учредено през 1880 година По-късно е открит спомагателен кампус в Гащаад, където учениците живеят от януари до март. Le Rosey е единственото в света „ сезонно “ образователно заведение: единствено тук учениците през лятото усвояват тайните на ветроходния спорт на Женевското езеро, а през зимата карат ски и сноуборд. Образователната философия в Le Rosey е това, което в Харвард назовават „ разностранна ерудираност “. А точно: академично обучение, естетическо развиване и добра физическа форма. По избор на ученика образованието може да бъде на британски или на френски език, има и билингвистична стратегия. В един клас няма повече от 10 възпитаници. Съотношението на възпитаници и преподаватели е пет към едно. В Le Rosey има SPA център, конюшня, концертна зала с 1000 места и футболен терен. Има и лична яхта. В Le Rosey акцентират, че това не е просто учебно заведение за богати деца: в случай че младокът не свети със качества и не е податлив към просвета, няма да го одобряват.

 Le Rosey е учебно заведение интернат. Учениците живеят тук непрекъснато, прибират се вкъщи единствено за ваканциите. В школото учат деца от целия свят. В момента са 400 индивида от 63 страни на възраст от 7 до 18 година Националният състав на възпитаниците на учебното заведение се трансформира през годините. През 1950-те и 1960-те години множеството деца са от Съединени американски щати, Италия, Гърция. През 1970-те – от арабаските страни, през 1980-те – от Япония и Корея, а през 1990-те – от Русия. Сега в учебното заведение работи десетпроцентна квота за брой възпитаници от една народност, което свежда до най-малко риска от нечие доминиране.

В Le Rosey са учили децата на Джон Ленън, Елизабет Тейлър и Роджър Мур. Там са учили херцогът на Кент и Уинстън Спенсър Чърчил, внук на именития английски министър председател. Днес множеството деца са на предприемачи. Учебното заведение има лична обществена мрежа в интернет. С нейна помощ випускниците поддържат връзка един с различен, срещат се с възпитаници на друга възраст, основават връзки. А каквато е традицията там – богатите се женят единствено за богати. Няма неприятно.

Инфо: www.anna.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР